2015. szeptember 25., péntek

2.rész

Reggel egy nyalogatásra keltem fel. Fogatlan nyalogatott. Mondogattam neki kicsit kómásan,hogy ,,Tudom én is szeretlek,Fogatlam". És erre mondatra felkaptam magam és rendbe szedtem magam mert ma végre lesz egy sárkányom. Mikor elkészülrem már csak Hablaty volt a házba aki még aludt. Úgy ébresztettem fel hogy mondogattam neki hogy ,,Jó reggelt,Csipkerózsa....Hasadra süt a nap.." és erre ő a hátára földült és egy résznyire kinyitotta a szemét.
-Szia-köszönt aranyos mosollyal.Fölé hajoltam és én is rámosolyogtam. felült és kimentünk az arénába ahol már mindenki ott volt.
-Aha sejtettem őt választod helyettem-szólt Takonypóc és összefont kézzel hátat fordított. Mindenki értetlenül nézte a kis jelenetét. 
-Oké. Most tegyük úgy hogyha ezt nem láttuk volna. Tegnap beszéltem Astriddal és megegyeztünk hogy ő segít majd nekem megszelidíteni egy sárkányt.-elmondta a monológját és rám nézett.-Kezdjük ott hogy milyen sárkányt szeretnél?-tette fel a kérdést és a többiek bemutatták a sárkányukat.-Na melyik tetszett a legjobban,Kata?
-A sikló sárkány nyerte el a tetszésemet.-válaszoltam.
-Oké. Akkor menjetek előre Astriddal és szóljatok ha találtatok sárkányt.-bólintottam és felültem Astrid mögé.
-Várj!-kiabált rám Astrid.-Mivel van sárkánnyal nehéz repülni ezért próbálj meg nélkülem repülni Viharbogaron-adta ki a parancsot.
-De Astrid! Nem tud semmit nem tanítottunk neki semmit-állította volna meg Hablaty.
-Szerintem a gyakorlat teszi a mestert.-és felszálltunk. Hangokkal sikerült Viharbogarat irányítanom és ennek az ügyességnek Astrid kicsit sem örült. Amikor oda értünk egy csapat sikló ebédelt egy nagy kupac halból. Akkorra már Hablaty is oda ért hozzánk. Asatrid arra gondolt hogy menjek oda a kiválasztott sárkányhoz és ezt úgy fekjezte ki hogy kilökött a búvóhelyüönkről. Egy hallal a kezemben álltam és hozzám jött egy sikló. A teste lilás volt és a tüskéi zöldek voltak. Barátságosnak tünt de az egyik pillanatban nekem rontott mintha ölni akarnám. De amikor elém ért még nem zárta vissza a tüskéit mert meglátta a halat a kezemben. Ránéztem és ő is rám nézett aztán a halra. Oda adtam neki a halat lassan és szépen elvette. Aztán oda tartottam a kezem hogy megszelidítsem. És............ODA TARTOTTA AZ ORRÁT vagyis VAN SAJÁT SÁRKÁNYOM!!! Hablaty és Astrid előbújt a rejtekből és rázéztek a sárkányomra aki elöszőr rájuk üvöltött aztán maga mögé húzott hogy magvédjen.
-Védelmező típus.-magyaráztam nekik.
-Mi lesz a neve?-kérdezte Hablaty
-Amazon lesz mert amazonnak hívták valahol a női harcosokat és ő negyon harcias. Amúgy meg lány-ismertettem velük a helyzetett. Ez a mondat után Astrid oda jött hozzám és ezt mondta:
-ömm....bocsánat hogy férre értettelek csak azt hittem hogy csak ki akarsz minket használni és ellopni valamit meg hasonló.
-Semmi baj,ilyen elő fordul-mosolyodtam rá és felültem Amazonra.-Na indulhatunk??
-Kata figyelj-szólított meg Hablaty egy tanácsra-Úgy irányítsd hogy amerre dölt vagy húzod arra fog menni.
Oké értettem
-Ha szeretnéd oda adom a nyergemet hogy ne törzsöljön ki.-ajánlotta Astrid
-Köszi-és feltettem Amazonra a nyerget és sikeresen egy-két zuhanással de vissza értünk Hibbantra. ott Hablaty eltakarta a szemem és egy helyre vezetett. Ott mikor kinyitotam egyszerre mindenki azt kiabálta:
-MEGLEPETÉS!!!!-és egy vadi új házat építettek nekem és Amazonnak ezért nagyon tágas volt.
-Az én ötletem volt-vakargatta a fejét Hablaty és én annyira örültem hogy megint átöleltem és adtam egy puszit az arcára
-Köszönöm mindenkine-köszöntem meg- Ez most azt jelenti....-gondolkodtam
-Igen.Mostantól Hibbanton élhetsz ha szeretnél-fejezte be a mondatomat.
-Nagyon köszönöm.-és bevezettek a házamba. Tel is tele volt mindenféle díszitésekkel. Fegyver,virág meg satobbi. Miután megmutattak mindent elmentek csak Hablaty maradt akit hazakisértem. Elbúcsúztunk és kimentem egy esti repülésre. Egy kis sziklán leszálltunk és nézegettem az éjszakát. Egyszercsak egy sárkány repült el elődtem aztán mögöttem. Felálltam és hátráltam a szikla széle felé úgy hogy majdnem leestem. Aztán közeledett felém a titogzatos lény, és ekkor Amazon elém állt hogy megvédjen és tüskéket lőtt a sárkányra.Erre a sárkáény megilyedett és felrepült és amikor felröppent valami vagy valaki leesett róla és sikitott egyet. Leesett a földre. Oda mentünk hozzá és én fegyverként megfogtamn Amazon egyik lila kilött tüskéjét. Az áldozat felé tartottam magabíztosan a hegyesfelét és kérdeztem tőle valamit:
-Ki vagy és mért akartál megölni?-a valaki nem válaszolt.-Még egyszer meg kérdezem: Ki vagy és mért akartál megölni?!?!-ideges ismételtem meg. az illető felpattant mint a villám elfutott.-Amazon utána!-és felültem rá hogy elkepjuk. Amazonnal utólértük és Amazon megfogta a vállát és a földre szórította. A ,,fegyverem" az illető felé tartottam és kérdeztem:-Ki vagy?.....Felelj ha kérdezlek!!- a sötétben nem láttam semmit ezért egy botból csináltam fákját és az illető felé tartottam hogy végre tudjam hogy ki az.Meglepődött arcal néztem rá és elejtettem a fáklyámat mertr megilyedtem és a kezem az arcomhoz emeltem-Astrid? Mért akartad ezt tenni velem? Azt hittem barátok vagyunk.
-Annak hittelek én is-válaszolt és leparancsoltam róla Amazont aki csak nekem engedelkmeskedik.
-Mért akartál megölni?
-Mert.
-Van rá okod?
-Igen.
-Mi az?
-Te és Hablaty.
-Ezt hogy érted?
-Láttam az öleléseket és a puszit. Tudom hogy szerelmes vagy belé-és hátat fordított nekem szomorúan és egy kicsit idegesen.Elvörösödten válaszoltam:
-Mi ezzel a baj?-idegesen közeledett közzám a szekercéjével és mutagatott vele.
-Az hogy eddig már majd nem jártunk Hablattyal csak jöttél te és mindent elrontottál mert téged szeret!!!!!
-oh. Sajnálom. Nem akartam. Ha szeretnéd akkor elmegyek és nem jövök vissza. Ha ez téged boldoggá tenne.-kicsit gondolkodott és szólt Viharbogárnak és mikor felült nem nézett rám de válaszolt:
-Maradj-és elrepült.innenmtől kezdve amazonnal beszélgettem:
-Te se tudod mi volt ez és honnan tudta vagy látta?-néztem a sárkányomra aki egy sikló hanggal jelezte hogy gőze sincs róla.
-Mi lenne ha ez a tüskéd lenne a hívó jelenünk. Bélhangost megkérem hogy fúrra ki hogy síp legyen belőle ami olyan hangot ad ki amit csak te hallasz. Tetszik?-méregettem a lila tüskémet.
-Menjünk haza és  holnap elkezdem mert ma már késő van hozzá.-felültem a sárkányomra és vissza mentünk Hibbantra. A házam egy fákkal borított részen volt kicsit távolabb a falutól. Hangrezzenés nélkül sikerült beérnünk. Mikor be csuktam akkor adtam halat Amazonnak és bedöltem az ágyamba és elaludtam. 

REMÉLEM TETSZETT!!!!!!!!

2015. szeptember 22., kedd

1. rész

A hajómon ébredtem. Elájultam, lehet,hogy napszúrást kaptam. Egy beszélgetésre ébredtem:
-Takony minek kell neked mindenből versenyt csinálni?? M-m-minek kell ennyit cirkuszolni???-vitatkozott vele egy fiú és egy lány hang. Felkeltem. Még nem volt sok mindenre erőm ezért csak épp hogy felültem. Nekem háttal állt három fiúval és két lánnyal alkotó ,,banda" akik az egyik társukat szidták. Voltak velük sárkányok is akik értelmes tekintettel figyelték a beszélgetést. Volt köztük egy Siklósárkány, egy Cipzárhát, egy Szörnyennagy Rémség és egy Éjfúria. Féltem tőlük mert azt hittem hogy megesznek.Az éjfúria rám nézett és közeledett felém. Én ettől megilyedtem és hátráltam tőle aminek a következménye az lett hogy kiestem a csónakomból. Erre jelenésre rám figyelt az egész társaság. Az egyik lány oda súgott a mellette lévő fiúnak:
-Ez ki és hogy került ide?
-Nem tudom Astrid. De majd kiderítem.-válaszolt a fiú. Oda jöttek hozzám mire én összehúztam magam mert féltem. Kezet nyújtott az egyik fiú és felsegített.
-Szia! Én Hablaty vagyok és ez itt Hibbant-sziget.-mutatkozott be.
-Sziasztok. Én Kata vagyok és attól tartok hogy eltévedtem.-mondtam csalódottan.
-Hát akkor sok sikert a keresésben-jött ide az egyik lány és elhúzta előlem Hablatyot.
-Mi a baj,Astrid. Látod eltévedt és segítenünk kell neki.-bíztatta Hablaty.
-Én nem bízom meg ilyen jót-ment lányba. Nekem nagyon gyanús...-magyarázkodott Astrid kicsit idegesen.
-Csak nyugi Astrid.Majd én gondoskodok róla.-nyudtatta meg Astridot és vissza jött hozzám és a többiekhez. Ebből a beszélgetésből én hallodtam semmit. Az egyik pillanatban az éjfúria oda jött hozzám és fellökött hogy megnyaljon. Megilyettem ezért mikor ellökött sikitottam egyet és mikor nyalogatott akkor nevetem. Hablaty megbökte Astrid vállát és rá mosolygott.
-Gyere. Haza viszünk Hibbantra és kezdünk veled valamit.Az apám a főnök.-bólintottam rá egyet és ráültünk fogatlanra(úgy hívják az éjfúriát). Repülés közben Astrid kérdezgetett:
-És melyik szigetről jöttél?-tette fel az első kérdést.
-A Melody szigetről. Ott épp ránk támadtak és ezért én elmenekültem és így jutottam el hozzátok.-feleltem rá.
-Tudod nálam aludhatsz ha szeretnél.-ajánlotta Takonypóc és közbe puszit küldött. Megérkeztünk.A szigeten nagyon sok szelíd sárkány volt. Hablaty és a srácok 15 évesek voltak. Először bemutattak Hablaty apjának, Termetes Plépofának. Így kedződött a beszélgetés:
-Szia. ,,Találtunk" egy lányt. Itt ragadt és eltévedt. A neve: Kata.-kezdte Hablaty.
-Üdvözlöm.-köszöntöttem. Már szólat volna meg,de Bélhangos beleszólt miközben a kezét törölgette.
-Szióka! Üdvözöllek Hibbant-szigeten-tárta szét a karjait.-Én Bélhangos vagyok a fönökötök legjobb barátja-tartotta oda a kezét hogy Plépofa ne hallja.
-BÉLHANGOS!!-kiabált rá- Nekem kéne bemutatnom mindezt. Szóval légy üdvözölve Hibbant-szigetén-átkarolt és elkeztünk sétálni és közben bemutatta a szigetet.-Mi itt sárkányokkal élünk és ha Hablaty bele egyezik akkor akár te is kaphatsz egyet-rám kacsintott aztán a fiára nézett.
-P-persze megoldható ha szeretnéd- erre mondatra anyira örültem hogy oda mentem Hablatyhoz és átöleltem miközben mondogattam hogy nagyon szeretnék. Ő is átölelt.
-Ö...ö... én most magatokra hagylak titteket-köszönt el Plépofa és elment. Mikor elköszönt utána szétválltunk és mindaketten elpirulva és zavartan a fejünket vakartuk.
-Oké...akkor megmutatom neked a helyet ahol aludhatsz. Vagyis nálunk aludhatsz én meg akkor alszok lent.-kedveskedett nekem.
-Nem nem nem majd te aludsz a helyeden majd alszok én a földön.-ajánlottam fel neki hogy fogad el.
-Nem kell. Aludj csak te a helyem. Ragaszkodom hozzá.
-Jól van-fogadtam el. Este lefeküdtem és nem tudtám másra gondolni csak arra hogy egy nagyon helyes sőt a leghelyesebb fiú aki nekem tetszik annak a helyén alszom és vele egy házban is. Este mikor elaludtam hallodtam hogy Hablaty és Astrid beszélgetnek:
-Hablaty én nem bízom benne.-mondta Astrid.
-Nyugi Kata nagyon kedves lány nem lesz vele semmi baj. Mellesleg holnap ő is sárkánylovas lesz.
-MI???-kérdezte Astrid és egy pillanatra elgondolkodott-Tarthatom neki a szelidídést??-kérdezte Astrid
-Hát...nem is tudom Astrid....
-Légysziii-erőlködött Astrid.
-Jó. Legyen.
-Király.-és Astrid haza ment de miközben sétált vissza kiabált Hablatyra- Amúgy láttam azt az ölelést!!!-és bement a házba.Hablaty értetlenül nézett Fogatlanra-Vajon mire akart ezzel célozni? Te se tudod?-kérdezte Fogatlanra és ránézett arra a helyre ahol aludtam és sutogta: Jó éjszakát és szép álmokat.....Kata.-és mosolyogva lefegüdt aludni.

Remélem tetszett ez a rész hamarosan jön a folytii.

2015. szeptember 18., péntek

Bemutató

Sziasztok. Ez a blog rólam fog szólni(nem vagyok hiú csak még egyik blogomban sem szerepeltem és már untam) és a legjobb barátomról( egy Sikló sárkányról,mert ez a blog az Így Neveld A Sárkányodat film kicsit átalakitott formája). Hibbant-szigetén fogok élni és a többi meglepi mert akkor nem lesz érdekes a blog. Jó képzelgést és olvasást!