2015. november 29., vasárnap

9.rész

Reggel koren keltünk és elkezdtünk pakolásni. Miközben rendezkedtem Hanga kihívott mert valami fontosat akart közölni.
-Egy:igazam van. Kettő:MIÓTA VAGY SÁRKÁNYLOVAS?
-Ööö....Mi van? Miért van igazad?-fújt egyet és elkezdte.
-Hát....az úgy volt hogy tegnap este láttam hogy kimentek Hablattyal és követelek titeket és kihalgattalak titeket és mindent láttam és bocsi!-hadarta olyan gyorsan hogy nem értettem belőle semmit.
-Mi?-sóhajtott egyet és elmondta mégegyszer és most lassan.-Mi? KIhallgattál minket??
-Igen,de valld be igazam volt.-tette elégedetten karba a kezét.
-Az most kit érdekel?! Mért követtél minket? Mindent hallodtál!?!?-üvöltöttem idegesen és ezt már mindenki hallotta.
-Nyugi. Azért követelek mert kiváncsi voltam hogy mit fogtok csinálni kettesben és számítottam arra hogy Hablaty bevallja hogy szeret.-én idegesen fordolodtam.-Jól van bocsánat,sajnálom.-zárta le a témát és vissza mentünk a barlangba.Gyorsan elpakoltunk és haza mentünk.Egy órával később elmentem megkeresni Hablatyot. Nem kellett sok idő mert gyorsan meglett. Dragons Edge-be volt az ő külön kis "házában." Mikor beértem ezt mondta:(én voltam astrid helyében és astrid helyett katát mond)
-Hát itt vagy!-nyitottam be.
-Oh. Kata osztály.-mosolyodott el.
-Haha Humorod eget rengető. Mit csinálsz itt?-mentem oda mellé miközben letette a Sárkányszemet.
-Már semmit.-mosolyodott el.
-Akkor jó. Akkor nem zavarok.-közben felültem a melette lévő asztalra.-Beszélnünk kell.
-Oké. Itt vagyok.
-A tegnap esti beszélgetésről volna szó.
-Igen.
-Mért mentél el és hagytál ott?-erre ő a hajá turt és kezdett elvörösödni.-Na?-biztattam. Közben elkezdett a kijárat felé sétálni én meg gyorsan megelőzve a kapuban elé álltam. Nem volt jó ötlet. Mert azon találom magam hogy egy több tonnás sárkány szárnya leterített a földre és egy lovas száll le róla és én meg próbálom kikászálódni de esélytelenül.
-Gustáv?-kérdezte Hablaty.
-Igen,én vagyok az.-válaszolt a számomra kezdő sárkány lovas.
-Valaki leszedné rólam ezt az izét?-mozgolódtam a Szörnnyen nagy rémség alatt aki teléjesen leterített.
-Pankó! Le!-mutatott elé Gustáv és nagynehezen lekászálódott rólam a soktonnás "gyík".
-Köszönöm.-álltam fel és leporoltam magam.
-Gustáv te meg mit keresel itt?-kérdezte Hablaty miközben mellém állt.
-Hát..jöttem tovább képzésre.-tette csípőre a kezét.-Már elég nagy vagyok hozzá hogy én is igazi sárkánylovas legyek.-erre a mondatra Hablaty kivezetett az ajtó mellé.
-Figyelj! Tudnál neki tanítani valamit?

 
-Szuper,szóval én leszek a "bébicsősz".-tettem karba a kezem sértődötten.Erre hablaty elnevette magát és vakamit motyogott és komolyra fordítva a szót erőteljesen mondott egy nemet.
-Nem. Csak nekem még dolgom van.
-Mi dolgod?-kérdeztem érdeklődően.
-Az titok. Meglepi. Arra viszont megkérlek hogy gyere a Nagyterembe naplementekor.
-Jó.-és felszegett fejjel bementem Gustávért és elkezdtem edzeni, de kaptam egy szőrnyűhírt....

Folytatása következik...

8.rész végének a kifejtése

Most leírom nektek a hogy mit beszélgettünk Hablattyal amikor este leülltünk a partra :)

-Szóval....Hanga tényleg a tesód?-kezdte percekkel később miközben a holdat néztük.
-Igen. Bár néha kívánom hogy ne legyen az.
-Mért?
-Hát...lehet hogy túl gondoskodó. Számomra.
-Nem az a testvér dologa?-mondta mosolyogva.
-De!-nevettem el magam.-De akkor is. Nem azértr de semmi köze a magánéletemhez. Nekem is vannak titkaim mint minden normális embernek.
-Mért? Miket kérdez?
-Nem kérdez. Mond.
-Kiről?
-Hát...Rólad.
-Mit?-kérdezte meglepődve és egy kicsit elvörösödött.
-Hát....legyek őszinte?-kérdeztem mire ő némán bólintott.-Hát jó. Azt mondta hogy szerinte nem véletlenül jöttél ki velem azonnal.-kérdőn nézett rám. Elnevettem magam. Szerinte...-megint elnevettem magam-szerinte belém szerettél.-és erre megint elnevettem magam és közben Hablaty zavartan elvörösödött és idegesen a hajába turkált.Aztán felálltam és elkezdtem úgy magarázni mint ahogy Hablaty szokott. Persze a kezemet is lobáltam közben:)-Meg szerinte nem tudod eltitkolni az érzéseidet szerinte látszik rajtad hogy mit érzel.
-Hehe-nevetett eröltetetten.
-Igaz?-néztem rá kérdőn miközben vissza ülltem bellé. A szemével rám pillantott aztán visszanézett szomorúan a földre. Aztán felállt és lefajtott fejjel se szó se beszéd elkezdett visszaballagni a barlangba. Tudtam hogy nem kéne utána menni ezért én ott maradtam és még gondolkoztam.
Vajon mi lehet a baja? Talán Hangának igaza volt? Tényleg szeret?-gondolkoztam magamban.-Érez irántam valamit? Valóra válhat az álmom?-közbe-közbe fel-fel pillantottam a holdra és kis idő után én is visszabagtattam a barlangban. Hablaty még fent volt. A falnak neki dölve rajzolt. Mikor beértem összefutott a tekintettünk. Zavartan elkapta a fejét és tovább rajzolt. Tudtam hogy nem kéne zavarnom ezért hát én is lefeküdtem aludni. Hablaty meg még rajzolt.

2015. november 28., szombat

8.rész

Naplemetére mindenki a Sárkánysuliban várakozott az indulásra. Mindenki nagy pakkokal volt felszerelve. Érthető. Még Nod és Guy előtt odaértünk a szigetre ahol gyorsan elbúcsúztunk a sárkányainktól elbújtattuk őket. A napmár majdnem lement mire megérkezett egy kis hajó. Nod és Guy volt rajta de láttam még valakit mögöttük. akis csónak partot ért és kiszálltak az utasai. Köszöntek és rajöttem hogy ki a harmadik illető. Megilyedt arcot vágtam és amit kilépett a csónakból odafutottam hozzá és könnyes szemmel átöleltem. Az illető és átölelt és így üdvözölt:
-Szia,hugi.
-Hugi??-csúszott ki a srácok száján. Guy és Nod boldogan nézte az ölelkezésünket mert ők tudtak erről. Abba hagytuk az ölelkezést és vázoltam a helyzetet.
-Srácok. Ő az én nővérem,Hanga.-mutattam be Hangát bire ő levette az arcát és haját eltakaró "maszkot" amiből csak a zöld szemét lehetett látni. Hablatyék még mindig lefagyott arcal nézték Hangát.
-Igen.-mosolyodott rám Hanga.-Srácok! Mennyit változtatott!-közeledett Hablatyék felé. Utána vagy egy óráig elemeztük nekik hogy tesók vagyunk és igen mindenki hogy megváltozott és hogy Hanga is velünk fog ma tartani. Aztán elmentünk egy barlanghoz ahol ma este megfogunk pihenni. Tágas és nyitott volt. Mindenki elhelyezkedett. Hablaty valahogy közép fele volt. Én a barlang keleti részén telepedtem meg. Középen óriási tábortüzet raktuk.
-Ki jön velem kaját gyűjteni?-jelentettem ki és a kezemben egy kosarat tartottam.
-Én megyek!-pattant fel Hablaty és kisétáltunk úgy kettesben a barlangból. Mikor Hablaty oda ért hozzám Takony megszólalt.
-Húúú! Kettesben mész vele,Hablaty. Itt van valami köztetek érzem.-dölt hátra elégetten. És amint befejezte a mondatát majdnem eltalálta a fejét egy tőr. Egy miliméter volt közte és a sisakja között.
-Tudod,Takony. E kis kosár tart meglepetéseket.-fordultam voissza hozzá ésmegértette mire célzok. Léptünk Hablattyal kifelé pár lépést és hallottan hogy valaki szól.
-Elsa?-viszafordultam és egyértelműen Hangára pillantottam.-Vigyázz magadra odakint.-mosolygott rám. Egyetértően bólintottam és a barlangból kiérve elfordultunk balra. Miután kiléptünk nagy veszekedés "húúú"-zás hagyta el az ikrek és Takony száját. Mikor már elég messze voltunk a barlangtól Hablaty rám nézett és szólt.
-Elsa?-tudtam mire kérdez ezért válaszoltam neki.
-Tudod,Hangakiskorában unta a sok Kata szólítást,ezért elnevezett Elsa-nak. Egyrész rövid másrészt mert tetszett neki és harmadrész mert.....aj a harmadik érvet már elfelejtettem.-mosolypgtam vissza rá.
-Értem.Vagyis ez a te beceneved.
-igen
-milenne ha én adnék egyet?
-Miért is ne!
-Els.
-Mi?
-Els. Elsa csak rövidítve és így szerintem jobban cseng.-mosolygott amire én is elmosolyodtam.
-Ez jobban is tetszik.
-Mit szólnál ha ki mennénk repülni miután a többiek elaludtak?
-Oké.-egy jó darabig gyűjtügettünk egy s mást. Egy találtam pár gyümölcsöt és bogyót,Hablaty meg hozott tüzi fának valót. Visszaérve mindenki nagy szemmel és valami válaszra várva nézett. Mi értetlenül egymásra pillantottunk mire Hanga felállt és ragadta a kezem és kivezetett. Minden ami a kezembe volt leesett. Hablaty értettlenülnézte ahogy "elvonszolnak". Mikor vissza fordult Fafej állt előtte kicsit túl közel.
-Na? Mi volt?-kérdezte Fa.
-Semmi érdekes.-kerülte ki Hablaty és inkább a tűzzel fontoskodott. Persze faggatták szegény eleget. Mikor végreelengedett Hanga így förmedtem rá.
-Ez mire volt jó?
-Na? Megcsókolt?-kérdezte.
-Mi?
-Megcsókolt?-kérdezte izgatottan. Komolyan nem tudom mit tudtat amit én nem.
-Nem,dehogy!-kerültem ki és leülltem a mögötte lévő sziklára és a térdemre tetttem a kezem amin a fejemet támasztottam és a holdat nézve ábrándoztam. Hanga odaüllt mellém.-Öszintén? Te mit tudsz róla amit én nem?
-Figyelj. Hablaty nagyon kiszámítható.
 
-Most meg mire célzol?kérdedzte tőle
-Csak arra hogy szerintem Hablaty nem hiába ment ki veled azonnal.
-Csak szerinted! Hablattyal nagyon jóba lettünk. Talán a legjobb barátom lett.
-Ez az!-állt fel és rám mutatott.-Feltételezések szerint nem lehet fiú-lány barátság.
-De igenis van!
-Kata. Nem érted mire megy ki a játék? Hablaty fülig beléd szeretett. Másképp miért lenne veled ennyire kedves és miért lenne veled ilyen sokat?
-Ezt csak te hiszed. Tudom hogy nincs semmi ilynről szó!
-Figyelj. Amikor még én Hibbanton voltam Hablaty nem tudta eltitkolni az érzéseit.
-Ezt hogy érted?
-Láttam rajta amit kellett.
-az te voltál! Jól van. Örülnék ha lezárnánk a témát. Ő se meg én se vagyunk szerelmesek egymásba!!-zártam le véglegesen a témát és bementünk és idegesen lehuppantam a helyemre és karba tettem a kezem. Hangával összefutott a tekintettünk és olyan "tudom,hogy igazam van" nézéssel nézett. Én összeráncolt szemöldökkel nyugtáztam és elővettem a rajzolós füzetemet és elkezdtem rajzolni. A többiek röhögtek és azon veszekedtek hogy kinek milyen nehéz a sorsa a szerelemmel. Hablaty is kimaradt a beszélgetésbőlés ő is rajzolt valamit. Már beesteledett.Tulajdon képpen csak Takony,Guy és Nod veszekedtek az előbb említett ügyön. Nem sokkal később már mindenki elaludt kivéve engem és Hablatyot.
-Pszt!-felkaptam a fejem és ösztönösen Hablatyra néztem. A kijárat felé bólintott szóval én egyértelműen bólintottam.mikor kiértünk gyorsan elszaladtunk a barlantól jó besszire és hívtuk a sárkányainkat. Hamar meg érkeztek. Felszálltunk versenyeztünk egyet. Egy idő után miközben Hablatyot üldöztem hátra fordultam és kérdőn kérdeztem.
-Ööö Hablaty?-mosolyga hátra fordult aztán ő is eszre vette amit én. Valaki követ minket. Gyorsan leszállltunk egy tisztásra ahol leszállt a titokzatos követő is.
-Halljam ki vagy?-állt elém Hablaty mintha megakarna védeni. A pajzsa a kézében szóval nem volt veszteni valonk. A követő megsem szólalt hanem egyett értően bólintott mintha igaza lett volna. Hablaty lőni készült felszállt a totokzatos idegen a fura sárkányára és elrepült. Értetlenül összenéztünk. A sárkánykat  elküldük és Hablaty levezetett a tenger előtt lévő kis száraz helyre és ott beszélgettünk. És beszélgettünk és ábrándoztunk. Aztán egyesével visszaballagtunk. Én elaludtam de Hablaty még fent maradt és rajzolt

2015. november 15., vasárnap

7.rész (2/2)

Hirtelen a számhoz kaptam kezem.
-Óh Istenek! Guy?! Nod?!-beszélgettem magammal. Hablaty értetlenül nézett. Nod és Guy mosolyogva bólintottak. 
-Fhu...Kata! Eléggé megváltoztál. Arcod,az alakod, a viselkedésed.Mindened. Egyszerűen...tökéletes.-üdvözölt egy bókkal Nod.
-Köszönöm,Nod. Kedves vagy. Ti is eléggé megváltoztatok.
-Na és milyen sorsod volt olyan messzi helyen?-dölt neki a fának és az ujjait tanulmányozta. És a mondata végén csípőre tette a kezét miközben mosolyogva rám nézett.
-Elhiheted hogy jó helyen voltam.-mosolygtam Hablatyra aki vissza mosolygott.-Ó. Én illetlen. Be sem mutattam nektek az új barátaimat. Guy,Nod! Ő itt Hablaty; Astrid; Takonypóc; Az ikrek:Kőfej és Fafej és Halvér. Astrid és Hablaty segítettek túl élni velük-mutattam az ikrekre és Takonyra-ezt a 2 évet.
-Az jó. Akkor most úgye vissza jössz?-kérdezte ezúttal Guy.
-Nem tudom. Nem hiszem. Mostmár Hibbant-sziget az otthonom. Sok minden emlék,érzelem és ember köt oda. Na és persze amit kitettem a szigetért az most nem fog kárba veszni!-érzékeltettem nekik Hibbant iránti szeretetemet.
-Oké,oké. Higgadj le,kis tigris.-próbált lenyugtatni Guy.-Vágom a szitut.-fejezte be Nob Guy mondatát miközben csípőre tette a kezét.Én értetlen arcal néztem rá "mi van? Miről beszélsz?" arc kifejezés kíséretével.
-Oké. Hogy ti is összebandázzatok és megismerjétek egymást, mit szólnátok egy estéhez a vadonban,csak mi. Hm??-adtam nekik az ötletet mire az ikrek értetlenül és Nod és Guy egymásra  nézett mosolyogva. Hablatyék beleegyezőén bólintottak és valamennyien hozzá egy igen vagy benne vagyok félét motyogtak.-Akkor megegyeztünk. Mit szóltok a ma estéhez a Sárkány-szigeten? Majd ha kell akkor eljövök/eljövünk értetek Nod és Guy.-bólogattak.-Hát jó. Akkor ma este a Sárkány-sziget északi partján.
-Oké. Sziasztok. Megyünk készülődni. Már 11 óra. :)-köszönt el Guy.
-Oké. Sziasztok.-és elmentek Guyék.-Fhu.-fujtam ki a levegőt. Utána Hablaty állt mellém.
-Ők voltak a régi barátaid?-kérdezte miközben én összefontam a kezem.
-Igen,ők. Gyorsan mi is menjünk haza készülödni. Amúgy azért akarom hogy Sárkány-szigeten legyen mert akkor a sárkányaink is valamennyire velünk lehetnek és amikor elalszanak kimehetünk röpködni és nem sejthetnek semmit mert azt hiszik hogy azok vad sárkányok.-mondtam és hát egy kicsit büszke voltam az ötlet miatt magamra. Felszálltunk a sárkányainkra és gyorsan haza repültünk és készülödtünk az esti táborozásra. Remélem Hablatyék majd megbarátkoznak Noddal és Guyyal.

2015. november 13., péntek

7.rész(1/2)

Eltelt 2 év. Isteneim de gyorsan telik az év! Már 2 éve élek Hibbant-szigetén. 14 éves lettem. Jézusum! Hablatyék meg 17! Azta! Mindenki külsőleg és belsőleg is megváltozott. Hablaty helyesebb lett(alap),Astrid erősebb(szintén alap), Halvér okosabb (mit is vártam tőle?),Takony hiúbb,Ikrek meg hülyébbek. Én meg...Maradtam normális csak éppen megnőttem és én is edzettebb,magabizotabb,ügyesebb,fürgébb lettem, tele titkokkal. Ma volt az a nap amikor ellátogattunk az én szeretett szogetemre;Melody-szoigetre. Örültem is meg nem is. Kíváncsi voltam a sziget állabotára és a lakosokra. Főleg a ,,barátaimra";Guyra(ejsd:gájra) és Nodra. Jackkel meg már nem is foglalkozom. Pontban 9-re ott kellett lenni az arénába,hogy időben oda érjünk. Gyorsan el is indultunk és miközben Hablattyal a térképet fürkéztük addig Takony ,,flörtölni" próbált Astriddal akit már nagyon idegesítette. Az ikrek...hát...nem is tudom mit csináltak. A lényeg hogy valami értelmetlent. És mikor már astrid majdnem megölte Takony felkiálltottam:
-Itt vagyunk!!
-Na végre!-tette vissza a szekercéjét Astrid megkönnyebülve. Leszálltunk a szigetre.
-Srácok! a sárkányokat el kéne bújtatni,mert itt mi nem lovagoljuk a sárkányokat. Vagyis a többi szigetlakó nem.
-Oké.-eggyezett bele Hablaty és elbújtattuk a sárkányainkat.Szép lassan sétáltunk a szigeten mint valami felfedezők.Persze mindenki kezében a jó kis fegyvere. Hablatynál például a pajzsa volt. Nálam az ijjam.(amit a kövi bekezdésben irok arról mi nem tudonk)
Guy és Nod is épp a sziget erdejében sétáltak és egyszer Guy megragadta Nodot és behúzta egy bokor mögé hogy elbújanak. Utána elkezdtek halkan,suttogva társalogni.
-Nod! Az ott nem Kata?-kezdte Guy.
-Áááuuu....Mi van?-eszmélt fel és utána döbbent le.-Wow. Tényleg! Kik azok vele?
-Nem tudom.
-Nem tudom hogy te hogy vele de szerintem szepp lett és jobb alakja is lett.-Guy értetlen fejjel nézett rá.
-Hát...most hogy mondod. Igazad van.-erre a mondatra megfordultam és a fába belelőttem egy nyilat,mert zajt hallottam. Persze mindenki hátra fordult.
-Mi az?-kérdezte Hablaty. Elkezdtem lassan futni felé és fél úton megálltam és elcsodálkoztam. Nod kikászálódott a bokor mögül. Mikor leporolta magát felénk nézett és ilyen arcot vágott:
 
-Wow(ejsd:wáó)!-csúszott ki a száján és felmért lentről felfelé. Én még mindig értetlenül néztem rá. Nem hittem a szememnek.Nod? Itt? Mit keres itt? Egy pillanatra megzorrent a bokor és egy vaddisznó szerű valami. Utána rohantam és a hátára terítettem és a fegyverem mutattam felé. Annak a valaminek ember keze volt ami feje felé nyújt mintha leakarta venni a fejét. Mint kiderűlt az egy mnaszk volt. Már félig levette és látszott arca amikor levette az egész maszkot és rám mosolygott. Olyan arcal nézett rám, hogy megismersz?









Kis tájékoztató

Sziasztok.
Bocsánat hogy nem voltam csak hát meghoztam az ideji évben az első rossz jegyemet. :( Férre ne értsétek jó tanuló vagyok (5-4-es) csak hát a kettes az kettes és nincs mese büntetést kaptam. Persze közben jöttek új ötleteim és ezt el is mondom neketek:
  • új szereplők (nem én találok ki,hanem a barátom a Dreamworks és ezért onnan fogok szerezni mellékes emberkéket)
  • új érzelmek(naplóm irányából)
  • új kalandok (kis segítség hogy kivel:Dagur,Alvin,Anyám,Srácok,Amazon és minden lehetséges emberrel szinte :) )
  • kitaláltam hogy én naplót fogok vezetni és ezért lesz még pár kalad vele kapcsoladban. És hogy változatos legyen, lesz pár történet amit úgy fokog irni hogy a naplómból "olvasom,mondom".
  • nem fogok járni Hablattyal és Astrid sem.
  • Melody-szigeti kalandok(ez alatt arra gondolok többek között hogy vissza térek régi,szeretett otthonomba és kevés boldogsággal. Nem én vagyok a fönők(még) mert még anyám az és vagy én leszek az vagy Hanga :/ Egy szóval menekülök a sorsom elől)
  • Csak 3 évet ugrunk és az én életkorom a blogban nem valóságos!! 
  • Jha! És lehet hogy lesz benne egy kis ének tőlem származóan(bocsi de IMÁDOK énekelni a magánéletemben :) )
Egyenlőre talán ennyi de igyekszem sokat irni és aktívnak lenni,de ha kérdésed van akkor kérlek ne itt írj és ne is küldj e-mail hanem ha van Facebookod akkor ott írj rám mert ott elérhető vagyok. Ha esetleg nem jön új rész akkor vagy tanulnom kell vagy olvasok vagy rajzolok(mert pályázatra küldök rajzott de nincs nagyon kedvem hozzá,de IMÁDOK rajzolni :/)